
Ideālās mannas putras recepte – pievienojiet slepeno sastāvdaļu un garšos kā bērnībā pie mammas 0
Mannas putra atgādina atmiņas par bērnību, taču to laiku pa laikam labprāt bauda arī pieaugušie. Pievienojiet šim gardumam kādu slepenu sastāvdaļu, lai iegūtu pavisam jaunu putras baudīšanas pieredzi.
Mannas putra ir īsts dvēseles ēdiens un padara pasauli nedaudz labāku. Mannas putra, kas izgatavota no kviešu mannas putraimiem, garšo krēmīgi un ir sirdi sildoša. Klasiskā mannas putra ne tikai garšo ļoti labi, bet tā arī ir ļoti ātri sagatavojama vien aptuveni 10 minūtēs. Ar vienkāršu slepenu sastāvdaļu tas ir vēl labāk.
Lielākā daļa cilvēku mannas putrai pievieno nedaudz cukura vai vaniļas cukura. Tas ir lieliski! Bet pamēģiniet putrai pievienot bioloģiski audzēta citrona miziņu! Pierīvējiet to pienam vēl pirms mannas pievienošanas! Iegūsiet īpaši svaigu aromātu un jaunas garšas nianses.
Te arī recepte!
Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa sāls
• Nedaudz cukura
• Nedaudz citrona miziņas
Pasniegšanai
• Svaigas vai saldētas ogas/ievārījums/kanēlis/šokolādes mērce vai jebkas cits, kas šķiet garšīgi.
Pagatavošana
Uzvāra pienu, pievieno sviestu, sāli, cukuru, citrona miziņu. Kad sviests izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes.
Mannu salej trauciņos un atdzesē, pievieno piedevas pēc savas gaumes.