Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
13. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu kvass

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

' Zefīrs'

Nepieciešams: 1 kg zemeņu, 10 l ūdens, 800 g cukura, 30 g rauga, citronskābe pēc garšas.

Zemenes nomazgā, notīra kauslapas, viegli saspiež un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc 12 stundām nokāš, pievieno cukuru, citronskābi, raugu, samaisa un atstāj siltā vietā uz 12 stundām. Pēc tam salej pudelēs un aiztaisa. Otrajā, trešajā dienā kvass gatavs.

Recepte no Valdas Laugales grāmatas “Zemenes”.

Pievienot komentāru

Aukstums šoziem paņēmis jau 29 cilvēku dzīvības; sestdien stindzinās pat -16 grādu salsAukstums šoziem paņēmis jau 29 cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki simti ar ķermeņa atdzišanu nonākuši slimnīcā, piektdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.
Draugiem Facebook Twitter Google+