Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
1. jūlijs, 2015
Drukāt

Zemeņu muss (5)

Foto - vkusnyblog.ruFoto - vkusnyblog.ru
Sastāvdaļas:

450 g zemeņu
250 ml trekna saldā krējuma
želatīns - 1 ēdamkarote ar kaudzīti
cukurs pēc garšas
piparmētru lapas rotāšanai

Trauciņā liek trīs ēdamkarotes auksta ūdens, kurš pirms tam uzvārīts. Pievieno želatīnu.

Nomazgā zemenes un samaļ blenderī. Pēc garšas pievieno cukuru.

Uzbriedušu želatīnu liek uz nelielas uguns un vāra, līdz tas izkūst (neļaut uzvārīties!). Nedaudz atdzesē un pievieno zemeņu biezenim, labi samaisa. Uzreiz atliek 4 ēdamkarotes biezeņa atsevišķā trauciņā.

Sakuļ saldo krējumu un pievieno pūdercukuru.

Tam pievieno divas karotītes zemeņu masas un uzmanīgi samaisa. Pēc tam pievieno pārējo biezeni un atkal rūpīgi samaisa.

Masu liek glāzītēs, katrā pa virsu uzmanīgi ieliek pa karotītei “tīrās” zemeņu masas. Ar garas karotes palīdzību uz virsmas “zīmē”.

Atstāj zemeņu musu pa nakti ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar piparmētru lapiņām.

Avots: vkusnyblog.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Man gan liekas, ka krievi par “musu” sauc uzputenij eb kā tautā sauc “debesmanna”.

  2. Kāpēc receptes nosaukums nav latviešu valodā? Vnk – zemeņu krēms.
    Mīlēsim, cienīsim un lietosim vienmēr un visur tikai mūsu valsts – latviešu valodu!

  3. Tas tak ir vienkārši zemeņu krēms. Nav jāgudro jauns nosaukums.

  4. Muss! Varbūt ir cits nosaukums???

Draugiem Facebook Twitter Google+