Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
7. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu un biezpiena kokteilis

Foto - Andris KozlovskisFoto - Andris Kozlovskis

Sastāvdaļas:  
 (4 porcijas ar rezervi) 200–300 g pilnpiena biezpiena 300–500 g zemeņu (ziemā izmantojam saldētas) pusglāze visai trekna piena šķipsniņa vaniļas cukura šķipsniņa kanēļa Kā gatavot? Visus produktus liek traukā un blendē. Desertu pasniedz atdzesētu kokteiļa glāzē ar lielu kokteiļsalmiņu vai kokteiļa karoti, jo maisījums iznāk gana biezs. Dekoram var izmantot ogas – jāņogas vai meža zemenes, arī zemeņu gabaliņus. Pavāres piebilde
 Noteikti jāņem mīksts un valgans biezpiens, kam nav graudaina konsistence. Līdzīgi varētu pasniegt desertu – saldēdiena trauciņā liek vienu kārtu mīksta biezpiena, kas saputots ar medu un virsū kārtu ar sablendētiem augļiem. Ja trūkst salduma, var pievienot medu. Ja prasās aktīvāku garšu, piepilina laima vai citrona sulu un medu, svaigu piparmētru. Var pievienot arī gabaliņu rīvēta ingvera, tad gan masā neliek kanēli, tikai uzbārsta pa virsu. Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte   366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+