Pasaules slavu ieguvušais bārmenis Reizenbergs skaidro, kāpēc arī Latvijā kādam restorānam vajadzētu izcīnīt “Michelin” zvaigzni 4

“Tas ir ļoti prestižs notikums, ja Latvijā būs “Michelin” zvaigžņu restorāns. Ko tas dos? Tas dos, nu, piemēram, tūristu piesaisti. Visās valstīs ir “Michelin” zvaigžņu restorāns, Latvijā – nav! Kāpēc lai Latvijā nebūtu? Visur ir – Igaunijā pat ir divi, un vēl kādi 20 “Michelin” ieteikumi. Kopā 22, variet “Google” paskatīties. Bet Latvijā nav, lai veicinātu tūrismu, veicinātu biznesa vidi,” tā TV24 raidījumā “Preses klubs” sacīja Andris Reizenbergs, “Lyre’s” zīmola vadītājs Latvijā, pasaules čempions kokteiļu gatavošanā (2019), apspriežot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 2022.gada novembrī parakstīto līgumu, kas paredz to, ka Latvijā “Michelin Guide” šā gada otrajā pusē pētīs vairāk nekā 30 restorānus Latvijā, pēc tam sniedzot savu atzinumu.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

“Varbūt ir daudzi uzņēmumi, kuri vēlas veidot savu biznesu prestižā valstī, un varbūt viņu viena tā mēraukla ir “Michelin” zvaigžņu restorāns, kur mēs varēsim vest savus biznesa partnerus. Tur ir ļoti dauz ieguvumu, it sevišķi šajā laikā, kad pavāriem ir atkal iespēja censties nokļūt “Michelin” zvaigžņu restorānā vai lai restorāns kļūtu par “Michelin” zvaigžņu restorānu. Atkal sāk cilvēki, pavāri domāt, izglītībā sāk domāt par to, ka gribētu būt “Michelin” zvaigžņu restorānā…Praksē stāv rinda, lai varētu iekļūt “Michelin” zvaigžņu restorānā, un atmaksāsies,” tā “Preses klubā” sacīja Reizenbergs.

“Protams, ir jāiegulda liela nauda – 150 000 eiro. Mēs nevaram visu izmērīt naudā. Dziesmu svētkus mēs arī svinam, priecājamies! Naudā mēs viņu nemēram…Tie ir tautas svētki. (…) Es internetā ieliku jautājumu, vai “Michelin” zvaigznei restorānam Latvijā būt? “Jā” vai “Nē”? Bija kādi uz to brīdi 300-400 atbildējuši – 70%, ka “Jā, noteikti”, kādi 28% bija, ka “Nē”. Apzvanīju savus draugus pavārus, un Mārtiņš Sirmais teica, ka ir tikai “Par”! Kāpēc visur ir, bet mums nav? Mums arī vajag, tas tiešām daudz ko dos – tur ir jāturpina, iesākts ir, kur tad vairs atkāpties?! Mēs jau laivā esam, airējam, benzīns iet uz beigām, tad mums ir iespēja braukt atpakaļ vai pasūtīt, lai pielej degvielu klāt. Es ieteiktu pasūtīt, lai pielej degvielu klāt,” tā rezumēja pasaules čempions kokteiļu gatavošanā (2019) Reizenbergs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau vēstīts, ka LIAA ir noslēgusi līgumu ar “Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin” 150 000 eiro apmērā par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā. Pušu parakstītais līgums paredz, ka Latvijā “Michelin Guide” pētīs vairāk nekā 30 restorānu, pēc tam sniedzot savu atzinumu, iepriekš ziņoja LETA.

Līgums parakstīts 2022.gada 17. novembrī. Pētīšana notiks šogad. “Michelin Guide” ir vadošais un populārākais restorānu ceļvedis pasaulē. “Michelin” restorānu ceļvedis tiek uzskatīts par starptautisku atsauci, jo īpaši tiem tūristiem, kas vietas apskata pēc citu vērtējumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.