Šī no koka celtā vasarnīca Dubultos ir tipisks īres telpu piedāvājums.
Šī no koka celtā vasarnīca Dubultos ir tipisks īres telpu piedāvājums.
Foto no Jūrmalas tūrisma informācijas centra arhīva

Jūrmalā cenu kritums 3

Solveiga Freiberga atzīst – kopš Latvijā esam pārgājuši uz eiro, vasaras telpu īres cenas ir sarukušas aptuveni par trešdaļu. Viņasprāt, visizdevīgāk noīrēt telpas ilgākam laikam. Ja šādu iespēju īrniekam nav, visizdevīgāk īrēt no dzīvokļu vai savrupnamu saimniekiem, tāpēc ka cenas ir zemākas nekā viesu namos vai viesnīcās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Vislētāk maksā istabu īre “komunālajās viesnīcās”, kurās īrniekiem ir kopīga virtuve, duša un pārējās lab­ierīcības, skaidro viņa. “Ja tas neuztrauc, tad par diennakts īri vienam īrniekam jāmaksā 10 līdz 15 eiro.”

Savukārt ģimenes privātmājās atsevišķas istabas īre vienam cilvēkam var maksāt no 15 līdz 20 eiro par diennakti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labiekārtots vienas istabas dzīvoklis daudzstāvu namā, turklāt pat neatkarīgi no tā, vai tas atrodas Bulduros vai Kauguros, jūras pusē vai aiz sliežu dzelzceļa, maksā aptuveni 400 eiro mēnesī. Savukārt par labiekārtota divu istabu dzīvokļa īri jau varētu būt jāmaksā no 500 līdz 700 eiro mēnesī, neskaitot izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem. Lielākiem dzīvokļiem parasti pieprasījuma nav, tāpēc tirgū tos piedāvā reti.

Īres tirgus dārgajā galā ir moderni labiekārtota ģimenes privātmājas daļa, piemēram, otrais stāvs ar atsevišķu virtuvi, vannas istabu un citām labierīcībām, arīdzan auto novietni. Jūras pusē šo telpu īre var maksāt ap 1000 eiro mēnesī, neskaitot izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem. Aiz sliežu dzelzceļa – 500 līdz 700 eiro mēnesī.

Solveiga Freiberga atzīst, ka atsevišķus savrupnamus īres tirgū piedāvā reti. Mājas parasti grib izīrēt uz trim vai četriem mēnešiem, tāpēc ka uz dažām dienām īpašniekam neatmaksājas. Jūras pusē par lab­iekārtotu savrupnamu (ar trīs līdz četrām istabām) īri īpašnieki prasa no 1200 līdz 2000 eiro mēnesī.

Saulkrastos raibi cenrāži

“Vasaras telpu īres cenrāži ir ļoti raibi, šķiet, pašiem izīrētājiem vien saprotami,” atzīst Gita Memmēna, “piemēram, par istabas īri dzīvoklī īpašnieks prasa 400 eiro. Divas istabas ģimenes privātmājā maksā 10 eiro vienam īrniekam, bet ar noteikumu, ka vienlaikus jābūt astoņiem izīrētājiem. Savukārt par labiekārtota divu istabu dzīvokļa īri tiek prasīti 550 eiro mēnesī, neskaitot izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem. Atsevišķas mājiņas (no divām līdz četrām vietām) īre tiek rēķināta, sākot no 40 eiro vienam cilvēkam diennaktī. Īrējot vienu mēnesi, tie ir 400 līdz 500 eiro, neskaitot izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem. Saulkrastu īres cenas, viņasprāt, atkarīgas no īrniekiem piedāvātajām ērtībām. Ja par īri no viena cilvēka prasa 15 līdz 20 eiro diennaktī, tad ģimenes ar vairākiem bērniem to vienmēr nevar atļauties un tad jāmeklē atpūtas vieta kādā kempingā vai citur, kur ērtību ir mazāk nekā kādā labiekārtotā dzīvoklī vai ģimenes privātmājā. Taču arī kempingos, pavisam vienkāršos koka namiņos bez ērtībām cenas dažkārt mēdzot būt tikai par pieciem eiro zemākas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.