Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Bērni būs sajūsmā! Spageti ar triju sieru mērci 0

Ātri pagatavojams un sātīgs ēdiens ne tikai steidzīgajiem.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kalpos teju mūžīgi: vācu eksperti nosaukuši 12 uzticamākos auto modeļus ar 200 000 km nobraukumu
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei
TV24
“Paskatieties uz Raimondu Paulu – kāda izdienas pensija!?” Uzņēmēja rosina par izdienas pensijām domāt plašāk
Lasīt citas ziņas

400 g spageti
50 g cietā Parmas siera
50 g puscietā Gaudas siera
50 g cietā Grijēras siera
1 sīpols
375 ml piena
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote miltu
1 ēdamkarote timiāna lapiņu
šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
svaigi malti melnie pipari
sāls

Pagatavošana

Lielā sālsūdens daudzumā spageti izvāra al dente, kā norādīts uz iepakojuma. Tikmēr sīpolu nomizo un sagriež sīkos kubiņos. Tos sautē katlā sakarsētā sviestā, līdz kļūst caurspīdīgi. Pārkaisa ar miltiem, apbrūnina. Pielej pienu un labi iemaisa apbrūninātos miltus. Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, vairākkārt apmaisot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visus trīs sierus smalki sarīvē, atstājot nedaudz Parmas siera ēdiena pārkaisīšanai, pievieno mērcei un uz mērenas uguns, nepārtraukti maisot, ļauj tiem izkust. Pieber sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.

Spageti nokāš, liek atpakaļ katlā un sajauc ar sieru mērci. Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru un timiāna lapiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.