Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets
Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets
Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai tas nozīmē arī dienesta iekšēju pārorganizēšanos? 7


– Katrs vadītājs nāk ar kādiem saviem uzstādījumiem un savu jaunu komandu. Negribu noliegt, ka arī man ir citādi priekšstati un uzstādījumi nekā agrāk.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

– Vai neprasītos vairāk pētnieciska darba?

– Analītisko struktūrvienību attīstīšana ir viena no mūsu prioritātēm, pie kā mēs visu laiku strādājam. Viens ir informācijas iegūšana, bet tā ir arī jāatšifrē un jāanalizē. Tas ir jautājums arī par mūsu kapacitāti un personāla kvalitāti. Jāsaprot, ka DP nav policejisks dienests, kas nodarbojas ar noziegumu apkarošanu. Mēs strādājam dažādās jomās, konstatējot ļoti dažādus riskus drošībai – gan politiskus, gan ārpolitiskus, gan ekonomiskus, gan finanšu jomā un tā tālāk. Tādēļ mums vajag ļoti daudz un dažādu jomus ekspertus – juristus, politologus, finansistus, ekonomistus, teologus, IT speciālistus. Šajā darba tirgū konkurējam gan ar publisko pārvaldi, gan privāto sektoru, bet, tā kā Saeima gada sākumā mums ir piešķīrusi papildu līdzekļus, varam attīstīties, veidot jaunas struktūrvienības un piesaistīt papildu cilvēkus.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pēdējā laikā mums ir ļoti daudz runātāju par hibrīdkaru. Tajā pašā laikā praktiski, skaidrojoši jautājumi šķiet pamesti novārtā.

– Par visiem šiem jautājumiem tiek domāts, un visi šie jautājumi tiek risināti. Ticiet man, notiek ļoti intensīvs darbs. Taču tā visa ir klasificēta informācija, kas attiecīgi tiek lemta šauros formātos. Tiek izstrādāti gan nepieciešamie dokumenti, gan plāni, gan viss pārējais. Tas nav nekas dīvains, ka par šiem jautājumiem sabiedrība netiek plaši informēta. Tā tas notiek jebkurā valstī.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.