
Jauna versija lapu salātiem – viegli un svaigi salāti ar burkāniem, papriku un gurķi 0
Lapu salāti ir šķiedrvielām bagāti, veicina gremošanu un palīdz uzturēt veselīgu zarnu traktu. Satur antioksidantus, kā arī C, K un A vitamīnu, dzelzi, kalciju, magniju un kāliju. Katru dienu apēdot 1–2 saujas lapu salātu, tiks uzņemtas šīs vērtīgas uzturvielas un vitamīni. Vēl viens pluss – zems kaloriju daudzums, tāpēc piemēroti svara kontrolei. Lūk, interesanta recepte!
Lapu salātus papildinot ar veselīgām piedevām (dārzeņi, zirņi, pupiņas, olīveļļa, sēkliņas, rieksti), tie kļūst vēl pilnvērtīgāki.
Sastāvdaļas
100 g salātu maisījuma
1 burkāns
½ garā gurķa
½ sarkanās paprikas
Mērcei:
1 ēdamkarote sezama sēklu
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote sezama eļļas
1 tējkarote rīsu etiķa
Pagatavošana
Burkānu nomizo un sarīvē, gurķi un papriku sagriež plānās strēmelītēs. Dārzeņus sajauc ar salātiem, uzlej mērci un uzkaisa sezama sēklas.
Salātu maisījumu var aizstāt ar ledussalātiem. Pasniedz ar ceptām garnelēm vai vistas filejas strēmelītēm.