19

Atmaskojums

NATO valstij Islandei vispār nav armijas, taču tas nenozīmē, ka tā netiktu aizsargāta. Tieši otrādi – tā ir viena no drošākajām vietām pasaulē. Savukārt Baltijas valstu armijas gan ir nelielas, tomēr tieši tādas, lai iederētos alianses kolektīvajā drošības sistēmā. Runas par kaut kādiem “ieročiem – lūžņiem” un to, ka Latvijas armijai nebūtu ar ko pārvietoties, protams, ir pilnīgas muļķības. Aizsardzības ministrijas komentārs: “Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes rīcībā esošā transporta (MB 240GD, SCANIA P93M, HMMWV, BV206 u. c.) klāsts un daudzums ir pietiekams, lai varētu pārvietot personālsastāvu jebkādos apstākļos. Bruņoto spēku transporta līdzekļu tehnisko gatavību pārvietot personālsastāvu apliecina tas, ka tie regulāri tiek izmantoti dažādās starptautiskajās militārajās mācībās. 2014. gada septembrī tika parakstīts starpvaldību pirkuma līgums, kas paredz 123 Lielbritānijas bruņoto spēku lietošanā esošo bruņutransportieru iegādi Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes vajadzībām. Bruņutehnikas piegāde turpināsies pakāpeniski līdz 2020. gadam. Šī kāpurķēžu bruņutehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai. Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla – visur, kur nav purva.” Arī apgalvojumi par spāņu uz Ādažu bāzi atvestajiem vien sešiem tankiem, no kuriem tikai četri darbojas, ir nepatiesi. Spānija piedalās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā ar vairāk nekā 300 karavīru lielu kontingentu un tehniku. Visi seši modernie “Leopardo 2E” tanki ir labā darba kārtībā, turklāt spāņi atveduši arī kājnieku kaujas mašīnas “Pizarro”, atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

To labi zina Krievijas un citu valsti militārie un drošības eksperti. Taisnību sakot, viņiem Prokopenko raidījums arī nav domāts. Tad kam?

Ja sāk interesēties par “RenTV”, atklājas visai piezemēta dzeltenā žurnālistika. Televīzijas interneta lapā ņirb šādas ziņas: Arhangeļskas krematorija izmet miskastēs cilvēku pīšļus… Kolumbijā noslēgta laulība trīs vīriešu starpā… Amerikāņu modele Rouza beidzot atklāti parāda savu “trīsstūrīti”… un tā tālāk. Kopš 2011. gada “RenTV” gandrīz katru dienu raida pseidokumentālas filmas, kurās zinātnes drumslas sajauktas ar alternatīvo vēsturi, sazvērestības teorijām, “pilsētas leģendām”, paranormālām parādībām un ufoloģiju – “zinātni” par lidojošajiem šķīvīšiem un citplanētiešu apciemojumiem. To “novērtējušas” pat Krievijas amatpersonas – 2015. gadā Krievijas Izglītības un zinātnes ministrija piešķīra kanālam “RenTV” antiprēmiju “par viskaitīgāko projektu viltus zinātnē” (“aнтипремию за самый вредный лженаучный проект”).

Sadarbībā ar

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.