Foto – Shutterstock

• Pieskatīšana un pārraudzība – bērnus nevajadzētu uzskatīt par maziem pieaugušajiem, jo viņi vēl tikai mācās būt patstāvīgi un atbildēt par savu rīcību. Bērni, kuri ir spiesti būt pārāk patstāvīgi, var vairāk piedzīvot neefektivitātes izjūtu. Vecāki zina, ka īpaši jau pusaudži cenšas aktīvi pārņemt kontroli pār savu dzīvi, tomēr vecumam atbilstoša pieskatīšana un pārraudzība ļauj arī lielākiem bērniem izjust vecāku mīlestību un to, ka viņi vecākiem ir svarīgi un rūpju vērti. 0

Labs paraugs – vecāku rīcībai un attieksmei ir liela iedarbība uz to, kāds viņu bērns izaugs. Kā uzvesties un rīkoties dažādās situācijās, kā attiekties pret sevi, apkārtējiem, vidi un lietām – to bērni vistiešāk iemācās nevis no vecāku teiktā, bet no viņu darbībām. Bērnu piedzimšana palīdz pašiem vecākiem kļūt labākiem, ja viņi apzinās, ka viens no labākajiem veidiem, kā bērnā ieaudzināt pozitīvas vērtības, ir pašiem šīs vērtības iemiesot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Lai vairotu laimes izjūtu Latvijas ģimenēs, ir izveidots Latvijā pirmais Ceļvedis laimīgāku ģimenes attiecību veidošanā, kas ir daļa no Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm. Tajā atainotas deviņas dzīves situācijas un arī grūtības, piedāvājot speciālistu izstrādātus risinājumus. Šobrīd materiāls tiek izplatīts sociālā atbalsta speciālistiem – skolu psihologiem, sociālajiem darbiniekiem u.c., lai tos praktiskai pielietošanai nodotu vecākiem visā Latvijā.

Ceļvedi laimīgāku ģimenes attiecību veidošanā elektroniski ikviens interesents bez maksas gan latviešu, gan krievu valodā var lejupielādēt interneta vietnē laimigamgimenem.lv.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.