Uz veikalu ar lineālu 0

Mamma centusies visus attēlus ieturēt vienotā stilā, uzsvaru liekot tieši uz rokās esošo augli vai dārzeni, tāpēc fotografējoties vienmēr vilkusi to pašu melno kleitu un fotografējusies uz balta fona, bet attēli apstrādāti melnbaltā variantā, krāsainu atstājot tikai plaukstās turēto objektu.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Visgrūtāk bijis atrast atbilstīga izmēra augli vai dārzeni. Pirmās nedēļas vadījusies pēc dažādu interneta vietņu piemēriem, izvēloties tur attēloto augli, jo gandrīz vienmēr to varējis atrast pašmāju veikalos. Sarežģītāk klājās pēc 20. nedēļas, jo portālos minētie objekti nebija pieejami. Latvijā ieved lielākoties zaļus augļus un dārzeņus, tāpēc tie nekad nav tik lieli kā valstī, no kurienes importēti. Piemēram, kādā vietne bija minēts 40 centimetru garš kokosrieksts, bet Latvijā tādu neatrast.

Nereti veikala apmeklētāji varējuši vērot, kā Estere, meklējot perfekto garumu, pie augļu stenda devusies ar lineālu. Īpašos mirkļus citreiz iemūžinājis vecākais dēls Joels, kuram, lai to izdarītu, nācies kāpt uz krēsla, bet dažreiz viņa izlīdzējusies ar automātisko fotografēšanas režīmu. Tomēr lielāko daļu fotogrāfiju, atbalstot sievu projekta tapšanā, uzņēmis vīrs.

Mūžīgs mirklis – fotogrāfija

CITI ŠOBRĪD LASA

Nereti prieks par tikko dzimušu bērnu ir tik liels, ka nemitīgi gribas viņu iemūžināt, un tagad, kad gandrīz katrā telefonā atrodama laba kamera, to izdarīt kļuvis pavisam vienkārši. Apskatot milzīgo bilžu daudzumu, reizēm var šķist, ka tās visas nemaz nav vajadzīgas, tomēr Estere ir citādās domās: “Es vēlos iedrošināt ikvienu – fotografējiet! Laiks skrien milzu soļiem, un bērni izaug tik ātri! Jau tagad ir interesanti atskatīties uz mirkli, kas nupat aizgājis. Jo tālāk iesim, jo vairāk novērtēsim. Fotogrāfija mirkli padara mūžīgu.”

Katra grūtniecība ir vienreizēja un neatkārtojama, taču ikdienas steigā mēdz būt pārāk maz laika, lai parunātos, padomātu un veltītu īpašu laiku sev un mazajam. Veidojot šādu vai līdzīgu fotosesiju, var mazliet apstāties, atvilkt elpu un fiksēt mirkļus, kas būs dārgi gan vecākiem, gan pašiem bērniem, kad viņi paaugsies.

Būt mammai ir ne vien smags darbs, bet arī privilēģija un liela vērtība. “Vēlos iedrošināt sievietes, kurām ir sajūta vai bail, ka ar bērna piedzimšanu viņu laiks un privātā dzīve būs pagalam. Jā, daļēji tā arī būs, bet tieši šajos gados var visvairāk iemācīties, daudz saņemt un atstāt visdziļākās pēdas kāda dzīvē. Bērni ir Dieva dāvana,” viņa dalās savās pārdomās, piebilstot, ka pēdas atvases dzīvē var atstāt dažādi, arī veidojot šādus projektus.

Esiet radošas, esiet mammas!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.