Padomi 15

Darba meklējumos iesakām izmantot NVA CV un vakanču portālu: www.nva.gov.lv (tā lietošana ir bez maksas), kur darba meklētājiem bez reģistrācijas ir iespēja meklēt vakances pēc dažādiem parametriem, piemēram, pēc vēlamās darbības jomas, darbavietas, publicēšanas datuma, darba slodzes vai algas apmēra.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Reģistrējoties NVA CV un vakanču portālā, darba meklētājs iegūst iespēju publicēt savu CV un pieteikties darba devēja vakancēm. Sistēma nodrošina arī automatizētu vakanču un darba meklētāju CV datu salāgošanu tiešsaistē, piedāvājot klienta profilam atbilstīgāko vakanču atrašanu un darba devējiem vakances prasībām atbilstīgāko CV atlasi. Portāls nodrošina darba devēju un darba meklētāju saziņu, nosūtot piemērotu darba piedāvājumu vai pieteikšanos vakancei.

NVA CV un vakanču portālam var pieslēgties, arī izmantojot vienoto valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu www.latvija.lv.

Uzziņā

CITI ŠOBRĪD LASA

Šā gada marta sākumā reģistrētā bezdarba līmenis valstī bija 8,4%, NVA uzskaitē bija 79 152 bezdarbnieki. Pērn marta sākumā reģistrētā bezdarba līmenis valstī bija 9,2%, bet NVA uzskaitē bija 86 581 bezdarbnieks.

NVA reģistrēto darba vakanču skaits 2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu,
pieaudzis par 10%. Vakanču pieaugums vērojams arī šogad – pirmajos divos mēnešos darba devēji NVA bija reģistrējuši 10 351 vakanci, kas ir par 37% vairāk nekā atbilstīgajā periodā pirms gada. Šā gada marta sākumā NVA datu bāzē bija 7374 aktuālas vakances.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.