Izstrādājot Ķemeru nacionālā parka dabas aizsardzības plānu, veiks ne tikai biotopu inventarizāciju un kartēšanu, bet arī izvērtēs īpaši vērtīgās ainavas un publiski pieejamos skatu punktus.
Izstrādājot Ķemeru nacionālā parka dabas aizsardzības plānu, veiks ne tikai biotopu inventarizāciju un kartēšanu, bet arī izvērtēs īpaši vērtīgās ainavas un publiski pieejamos skatu punktus.
Foto – Timurs Subhankulovs

  1

Jāinformē zemes īpašnieki

Pirms biotopu inventarizācijas uzsākšanas vairāk nekā 25 tūkstoši zemes īpašnieku saņems vēstules, ar kurām tos informēs arī par dabas aizsardzības plāna izstrādes sākšanu. “Tiklīdz mēs zināsim darba izpildītājus un noslēgsim līgumus par dabas aizsardzības plānu izstrādi, īpašniekus par to rakstiski informēsim,” piebilda G. Strode.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

GNP teritorijā zeme pieder 6240 īpašniekiem, ĶNP – 3128, bet Lubāna mitrājā – 396.

Plānu rakstītājus meklē konkursā

Dabas aizsardzības plāna izstrādei ĶNP plānots atvēlēt līdz 165 tūkst. eiro, GNP – 207 tūkst. eiro, bet dabas liegumam “Lubāna mitrājs” – 248 tūkst. eiro. Pagaidām vēl nav zināms, kas izstrādās jaunos dabas aizsardzības plānus. Līdz 3. aprīlim visas ieinteresētās organizācijas var iesniegt savus piedāvājumus Dabas pārvaldes organizētajā atklātajā konkursā.

Latvijā: četri nacionālie parki

CITI ŠOBRĪD LASA

* Latvijā ir četri nacionālie parki un 261 dabas liegums.

* Pirmais un vecākais – Gaujas nacionālais parks – izveidots pirms 44 gadiem.

* Ķemeru nacionālais parks dibināts pirms 20 gadiem, lai aizsargātu minerālūdeņu un ārstniecisko dūņu veidošanās apvidu.

* Lubāna mitrāja dabas liegums izveidots pirms astoņiem gadiem. Latvijas lielākais ezers ir viena no labākajām ligzdošanas vietām daudzām Eiropā aizsargājamām putnu sugām.

AVOTS: Dabas aizsardzības pārvalde

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.