Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto-Shutterstock

Latvijā aktīvi sācies sulu laiks! Izrādās, ka bērzs un kļava nav vienīgie koki, no kuriem pavasarī var tecināt un dzer sulas 21

Pavasara vitamīni un dabas spirgtums šajā laikā lieliski izbaudāmi ar bērzu un kļavu sulām. Ir īstais laiks tecināt kļavu sulas un gatavoties bērzu sulu laikam! Kamēr kokiem vēl nav izplaukušas lapas, var baudīt šo lielisko dzērienu.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Izrādās gan, ka kļava un bērzs nav vienīgie koki, kuros var urbt sulas.

“Ragāres” “Facebook” lapā ziņots, ka sācies arī valriekstu sulu tecināšanas laiks. Tā kā valriekstu koki nav bieži sastopami, “Ragāres” piedāvā šīs sulas piegādi, kā arī pastāsta vairāk par šīs sulas ieguvi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šobrīd ir vērts atjaunot kļavu urbumus vai beidzot tikt pie pirmajiem. Naktīs sals prognozēts vēl kādu brītiņu, kas var ievērojami arī pagarināt sulu tecēšanas periodu. Laiks arī sākt vākt bērzu sulas. Saulītē pamodušies teju visi koki. Tās arī tieši šonedēļ būs vissaldākās! Ja pieturēsies vēsais laiks, sulu varēs iegūt vēl nedēļas četras, siltā pavasarī bērzi var doties sprintā un viss jau var būt cauri dienu desmit laikā. Pietiks ar pavisam nelielu urbumu. 7-9mm diametrā ir pilnīgi pietiekami sulas iegūšani un koks traumēts nejutīsies.

Jaunākos bērzos ar plānu mizu arī urbuma dziļums arī var būt pavisam sekls – vien centimetrs ir gana, ja tikai var iestiprināt tapiņu. Vecākiem kokiem ar biezu mizas slāni gan nāksies tikt tam cauri.

Šobrīd sulu dod arī trešais sulu koks – valrieksts. Tai garša ir pavisam unikāla kā arī piedod pavisam interesantu noti, tvaicējot sulu sīrupus.”

Valrieksts tek tajā pašā laikā, kad kļavas tikai daudz mazākā apjomā. Tā sula ir saldena ar nelielu riekstu koka piegaršu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.