Foto – LETA un ekrānšāviņš no Ķīnas medijiem, kolāža – la.lv

Joks. Latvietis par 51 eiro pieticīgāks 6


Noskaidrojies, ka normālai dzīvei vidējam latvietim šogad pietiek ar 1165 eiro mēnesī. Tas ir tieši par 51 eiro mazāk nekā pērn. Līdz šim gadu no gada cilvēku apetīte pēc naudas aizvien tikai augusi, bet nu pēkšņi – atēdušies, piedzīvots kritums.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Vismaz tā liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās tautas aptaujas. Vispirms jau tā ir priecīga ziņa valsts finanšu plānotājiem, jo nu katram pilsonim faktiski uzradušies lieki piecdesmit eiro. Tos taču iespējams paņemt jaunu nodokļu un nodevu veidā. Piemēram, ieviešot 25 eiro veselības nodokli un tikpat lielu sabiedriskā medija nodevu, tā vienreiz pieliekot punktu gadiem ilgušai tukšu salmu kulšanai šajos sāpīgajos jautājumos. Turklāt jādara tas neatliekami, jo, iespējams, jau nākamgad cilvēku negausība atkal pieaugs. Šī ir laba ziņa, arī raugoties caur tautas labklājības un demogrāfijas prizmu. Beidzot kuplās ģimenes patiešām ir lielākās ieguvējas. Parēķiniet, septiņu cilvēku ģimenē tie jau ir lieki 357 eiro ik mēnesi, bet gadā sanāk jau gandrīz pieci tūkstoši liekas naudiņas. Par to ne tikai aunu, bet veselu ganāmpulku var nopirkt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.