Zemeņu laiks Anitai pats karstākais darba cēliens – ogas jālasa, uz tirgu jābrauc un pa starpu ģimenei buka šmorējums jāpagatavo. Vasarās pie vecmāmiņas ciemojas mazbērni Emīls un Evelīna.
Zemeņu laiks Anitai pats karstākais darba cēliens – ogas jālasa, uz tirgu jābrauc un pa starpu ģimenei buka šmorējums jāpagatavo. Vasarās pie vecmāmiņas ciemojas mazbērni Emīls un Evelīna.
Foto – Ilze Pētersone

Aļņa gaļas rolmopši 0

Sastāvdaļas
Aļņa gaļa, cūkas speķis, sīpoli, sāls, pipari.

Gatavošana
Aļņa gaļu sagriež šķēlēs un izklapē, apkaisa ar sāli un pipariem. Sagriež speķi un sīpolus garenās strēmelēs.

Uz gaļas gabala uzliek speķi, sīpolus, satin rullītī, aptin ar diegu.

Liek rullīšus jeb rolmopšus katlā ar ūdeni sautēties.

Pasniedz ar kartupeļiem un skābiem kāpostiem.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.