Foto – Aija Geida

Neparasti! Saldais ar grūbām un augļiem 0

Sastāvdaļas
• 250 g grūbu
• 500 ml ūdens
• 50 g valriekstu
• 2 ēdamkarotes olīvu vai kokosriekstu eļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• sauja žāvētu aprikožu
• sauja žāvētu dzērveņu
• sauja rozīņu

Reklāma
Reklāma
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas nomazgā vairākos ūdeņos, izmērcē un izvāra mīkstas. Riekstus apgrauzdē uz pannas. Aprikozes sīki sagriež, dzērvenes, ja veselas, pārgriež uz pusēm. Žāvētos augļus liek katliņā, pārlej ūdeni (lai tos apsegtu) un vāra 5–7 minūtes uz mazas liesmas, līdz tie mīksti. Grūbas apcep uz pannas eļļā, pieliek riekstus un izvārītus žāvētos augļus un apcep. Pievieno citrona sulu un samaisa. Masai galarezultātā jābūt nedaudz šķidrai. Uzliek vāku un ļauj divas stundas garšām sajaukties. Pasniedz mazos trauciņos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.