
Pasaules labākais picu meistars atklāj “šausminošu” sastāvdaļu, kuru viņš nekad neizmantotu 0
Tabloīds Metro pārtikas sērijā “Kas notiek virtuvē?” atklāj, kas īsti notiek dažādu virtuvju aizkulisēs. Šoreiz izvēle kritusi uz Mikeles Paskarellas virtuvi Londonā. Mikele ir “Napoli on the Road” picēriju īpašnieks Ričmondā un Čisvikā, kas 2024. gada “50 Top Pizza Awards” tika atzītas par labākajām Eiropā. Turklāt, būdams tikai 33 gadus vecs, Mikele ir nosaukts par pasaules labāko picu meistaru.
No Neapoles līdz pasaules virsotnei
Šefpavārs, kurš nāk no Neapoles, picu gatavošanu sāka jau 11 gadu vecumā un ātri saprata, ka tā ir viņa aicinājums. 19 gadu vecumā viņš ieradās Apvienotajā Karalistē un strādāja dažādos restorānos, tostarp “Sartori” Soho, pirms nodibināja savu biznesu, pārdodot ar malku kurinātās krāsnis ceptas picas no furgona – no tā arī radās nosaukums “Napoli on the Road”.
Noslēpums, lai kļūtu par pasaules labāko picu cepēju
Daudzi domā, ka noslēpums slēpjas sastāvdaļās, taču Mikele uzsver, ka galvenais ir nepārtraukta mācīšanās. “Es nekad neapstājos mācīties. Es vienmēr cenšos kļūt labāks,” viņš saka. Viņš uzsver, ka mācīšanās ir svarīga jebkurā darbā, un ka katrs kolēģis, vai tas būtu jauns pavārs vai viesmīlis, var iemācīt kaut ko jaunu.
Sastāvdaļas, kas neiederās uz picas
“Napoli on the Road” bieži saņem jautājumus par vistas un ananāsu izmantošanu uz picas, taču Mikele šīs sastāvdaļas kategoriski noraida. “Ideja par konservētu ananāsu uzlikšanu uz picas ir šausminoša,” viņš saka.
Itālijā vistas gaļu parasti ēd kā galveno ēdienu, piemēram, ar grilētu vistas gaļu un kartupeļiem, bet ne uz picas. Arī gatavota gaļa kā picas piedeva var būt problemātiska, jo tā kļūst sausa, cepot to krāsnī.
Kur ieturas pats pasaules labākais picu meistars
Mikele, kurš ikdienā redz daudz picu, izvēlas apmeklēt restorānus, kas nav picērijas. Viņš iesaka itāļu restorānu “Dalla” Haknī un nesen atklāto “Ida” netālu no Queen’s Park. Ja tomēr izvēlas picu, viņš dodas uz “Oi Vita” Stoke Ņūvingtonā, kur viņa draugs gatavo klasiskas neapoliešu picas romiešu stilā, kas ir īpaši kraukšķīgas.