
9 iemesli, kāpēc šodien pievienot kefīru savam uzturam: kā tas ietekmē ķermeni 0
Kefīrs ir viens no populārākajiem skābpiena produktiem, kas iecienīts gan tā garšas, gan veselīguma dēļ. Daudzi to iekļauj savā ikdienas uzturā, bet vai ir droši dzert kefīru katru dienu? Vai tam ir kādi riski?
Kefīrs ir fermentēts piena produkts, kas bagāts ar probiotikām – labvēlīgajām baktērijām, kuras pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu. Tas satur arī vitamīnus (B grupas, D vitamīnu), minerālvielas (kalciju, magniju, fosforu) un olbaltumvielas, kas ir būtiskas organisma normālai darbībai.
Probiotikas kefīrā palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru, kas ir svarīgi ne tikai gremošanai, bet arī imunitātei, skaidro uztura speciālisti. Kefīrs var būt noderīgs līdzeklis arī vairāku veselības problēmu risināšanā, ja to lieto pareizi.