Foto – Anda Krauze

Pelēkie zirņi ar cauraugušu speķi saldā krējuma mērcē un Jāņu sieru 2

KĀ GATAVOT

Traukā samaisa cukuru, sāli, eļļu, raugu un ūdeni. Kad raugs sāk atdzīvoties, ieraugs ir gatavs. Iesijā miltus, mīca, līdz mīkla gatava. No tās veido 20 g lielas pikas, cep krāsnī zeltaini brūnas. Gatavai maizei nogriež augšējo daļu un izņem viduci. Iesmērē ar kausētu sviestu un 3 min apgrauzdē krāsnī. No burkāniem, sīpoliem un garšvielām izvāra buljonu. Nokāš un buljonā vāra pelēkos zirņus, līdz tie gatavi. Nolej šķidrumu.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Nomizo šalotes sīpolu un ķiploku, sasmalcina, apcep. Bekonu sagriež mazos kubiņos, pievieno šalotēm un ķiplokiem, cep, līdz bekons apbrūnējis. Pannā ber novārītos pelēkos zirņus, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un sarīvētu sieru. Izkarsē, pilda maizes groziņā. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

Gatavoja restorāna “Kaļķu vārti” pavārs HARALDS SAUŠS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.