Audzēšanas process – kā savās mājās 0

Salāti un dārzeņi aug gan siltumnīcās, gan ārā laukā. Darbi saimniecībā norit gandrīz visa gada garumā, lai gan audzēšana ilgst deviņus mēnešus. Vienmēr jāuzceļ kāda jauna siltumnīca, jāpasūta sēklas, jāsakārto grāmatvedība, jāplāno darbi utt.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

“Letis” gada laikā izaudzē vairāk nekā 250 tūkstošus salātu galvu, 20 tūkstošus bazilika stādu un vēl daudz citu zaļumu un dārzeņu, tostarp dilles, pētersīļus, ķiršu tomātus, gurķus, kabačus un cukīni, bet process būtībā ir tāds pats, kā to darām savās mājās un dārzos. Sēklas tiek stādītas kūdrā speciālās paplātēs ar īpašu ierīci, kas ļauj iesēt 20 tūkstošus sēklu vienā stādīšanas dienā, un šādu dienu ir 10–15. Ierīce sākumā izveido dobumiņus paplātēs un tad tajos perfekti ievieto salātu sēkliņas.

Paplātes ar sēklām tiek ieliktas speciālā telpā, kur temperatūra ir ap 18 grādiem, un pāris dienu laikā sēkliņas ir jau izdīgušas. Šķiet neticami, ka izdīgst gandrīz 100% no visam iesētajām sēklām. Protams, tad rodas jautājums – kur var iegādāties šādas brīnumsēklas? Latvijā ir trīs firmas – “Agrimatco”, “Kurzemes sēklas” un “A.M. Ozoli”, kas kā starpnieki sagādā sēklas no ārzemēm: Holandes, Vācijas un Skandināvijas. Mazie izdīgušie stādiņi tiek pārstādīti, un pārstādīšana notiek vairākas reizes – no vienas vietas uz citu, līdz stādiņi beidzot nokļūst siltumnīcu vai āra dobēs.

CITI ŠOBRĪD LASA
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.