

Vasaras raibie salāti ar avenēm un kazas sieru
Tomēr gribējās arī kādu salātu recepti ar salātiem, un šī ir eleganta, krāsaina un garda. Tā kā avenes ir manas mīļākās ogas, es piedāvāju tieši šos salātus. Tajos, protams, var izmantot arī zemenes vai citas ogas, bet ar avenēm sanāk īpaši un neierasti. Salātu miksli taisījām kopā ar Hēliju, jo tik lielu salātu dažādību parasti nevaru atļauties. Izmantojām vismaz septiņu veidu salātus – īsta greznība. Tie, kuri salātus audzē paši savā dārziņā, arī var izvērsties.
Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
Krāsains salātu mikslis
Svaigas avenes
2 mazi sarkani sīpoli, sagriezti gredzenos
Kokteiļu tomātiņi dažādās krāsās, pārgriezti uz pusēm
2 aprikozes un 2 mazas plūmes, mīkstas un gatavas, sagrieztas daiviņās
Latvijas mazās kazu siera bumbiņas
Paciņa valriekstu
3 ēd. k. aveņu ievārījuma
6 ēd. k. olīveļļas
3 ēd. k. balzametiķa
1 tējk. citronpiparu
3 ēd. k. sojas mērces
Pagatavošana:
Lēzenā traukā vai sešos atsevišķos šķīvjos saliek salātu maisījumu. Pa virsu uzliek tomātiņus, sīpolus, aprikozes, plūmes, siera bumbiņas un valriekstus un beigās – avenes. Mērci sagatavo, samaisot pēdējās piecas sastāvdaļas. Pagaršo un, ja vēlas, pēc garšas pieliek vēl kādu no sastāvdaļām. Pārlej salātiem un pasniedz.
Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu!
Vai tev ir vismaz 18 gadu?
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.