Skābā krējuma meža zemeņu medus želeja 1

Sastāvdaļas: Skābā krējuma meža zemeņu medus želeja: 180 g Maskarpones siera, 320 g jogurta bez piedevām, 8 g želatīna, 10 ml baltā ruma, 15 g pūdercukura, 55 g meža zemeņu medus. Rabarberu ievārījums: rabarberu biezenis, ūdens, cukurs, kukurūzas ciete.

Reklāma
Reklāma
“Satraucošas ziņas, drīz tas sāks ietekmēt arī Latviju…” Sārts publicē potenciālo “darbības plānu”
“Vīruss izplatās kā ugunsgrēks!” Britos pieaug bailes par savu veselību
VIDEO. “Pasakaini Dziesmu svētki, tomēr, dārgie folkloristi, kas ir šis?” Liāna Langa neizpratnē par rusifikāciju svētkos
Lasīt citas ziņas

Dekoram: Dekorā fillo mīkla ar medus – cukura glazūru, zemeņu sulas ledus.

Pagatavo rabarbera biezeni ar cukuru, iebiezina ar kukurūzas cieti un nedaudz ūdeni. Atdzesē, pilda glāzēs, nedaudz iesaldē. Maskarpone, jogurtu, balto rumu, pūdercukuru un meža zemeņu medu liek traukā un sablenderē, pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Pārlej rabarberu biezeņa kārtai. Fillo mīklu sasmērē ar šķidru sviestu, liek divās kārtās un izgriež vajadzīgo formu. Tad starp diviem pergamentiem un zem sloga cep 200°C apmēram 2 – 3 min. Apsmērē ar medus – cukura glazūru. Zemeņu sulu ielej traukā un liek saldētavā, pēc 2 – 3 stundām sablenderē un atkārto visu pēc trim stundām. Ar to dekorē desertu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavoja “HE’s” šefpavārs Heinrihs Erhards

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.