Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
DEPO veikals

6. Novērtē cepto vistu. 0

“Kad studēju ar ļoti ierobežotu budžetu, iemācījos vienu vistu izstiept uz veselu nedēļu.”
Lieliski! Gaļa no veikalā pirkta grilvistas — vai mājās cepta vistas cepetīša — lieliski der salātiem, pastām, zupām un sautējumiem. Atlikušos kaulus var izmantot buljona vārīšanai un sasaldēšanai.

7. Nepērc – pagatavo pats.

“Es pats gatavoju čili eļļu, un tas nemaz nav grūti.”
Daudzus produktus ir lētāk un vieglāk pagatavot mājās, piemēram, jogurtu, maizi vai granolu. Bieži vien mājās gatavotais garšo pat labāk — un to var pielāgot savām vēlmēm. Lasītāji iesaka arī multivārāmās ierīces, kas ātri izvāra pupas no sausām, bez ilgstošas mērcēšanas.

8. Lētāks nenozīmē mazāk garšīgs.

“Lētāks produkts nav automātiski sliktāks, un vistas stilbiņi to pierāda. Nomaini vistas fileju pret cisku, un ēdiens būs sulīgāks un bagātīgāks.”
Izvēlies lētākus gaļas gabalus, piemēram, vistas stilbiņus, pleca gabalu, cūkgaļas šķiņķi vai liellopa krūtiņu. Dažos ēdienos tie garšos pat labāk — īpaši sautējumos.

9. Ēd mazāk gaļas vai vispār to nelieto.

“Es gatavoju daudz ēdienu ar baltajām pupām. Tas ir lielisks ietaupījums, un es tos dažādoju ar pesto, tomātu mērci u. c.”
“Bezgaļas pirmdienas” dod iespēju izmēģināt augu proteīnus — tofu, pupas, zirņus. Dažas no populārākajām receptēm ir ātras, garšīgas un — jā! — veģetāras.

10. Pērc pamata produktus lielos iepakojumos.

“Pērc pamatus (milti, cukurs, rīsi, pasta, auzas) lielos apjomos un izmanto tos!”
Acīmredzami, bet efektīvi — pērkot lielākos iepakojumos, iespējams būtiski ietaupīt un vienmēr turēt mājās nepieciešamos produktus.

11. Ja ir iespēja — audzē pats.

“Mēs audzējam garšaugus, lai samazinātu izmaksas, mazinātu atkritumu daudzumu un padarītu gatavošanu ērtāku.”
Daudzi minēja, ka pašu dārzs ietaupa naudu un darbojas kā terapija. Garšaugi, piemēram, piparmētras, dilles, timiāns un lociņi, ir viegli audzējami arī uz palodzes pilsētas dzīvoklī.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.