Mazie kartupelīši ar skābu krējumu un “bučām” 7

Bija ļoti jauki gatavot maltīti, izmantojot “Liedaga” produktus, īpaši tāpēc, ka tos labi pazīstu un esmu pirkusi jau gadiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Mazie kartupelīši ar skābu krējumu un “Sievas buču” vai “Maigo buču”
Tā ir uzkoda, ar kuru jau gandrīz pirms 40 gadiem sāku iepazīstināt draugus un kolēģus Ņujorkā ar latviešu ēdieniem. Ņujorkas stila kokteiļu pasākumos Ņujorkā un vēlāk Kalifornijā, bet tagad jau arī Latvijā es parasti cienāju viesus ar ēdieniem, kuru pasniegšanai nav nepieciešami ne šķīvji, ne “darbarīki”. Tā tapa šī uzkoda. Mani amerikāņu draugi ne vien jūsmoja par šo uzkodu, bet arī paši sāka to taisīt. ASV diemžēl nav brētliņu, bet ir siļķe matjes marinādē, kurai ir līdzīga garša.

Paredzēts: 6 cilvēkiem
Nepieciešams:
Mazie kartupeļi – 10 gab.
Skābais krējums (vismaz 25%) – 1 mazais iepakojums
Brētliņas fileja “Maigā buča” vai marinēta brētliņas fileja “Sievas buča” – 1 iepakojums
Sīpolloki – 15 g
Dilles – 15 g

CITI ŠOBRĪD LASA
Izvāra mazos kartupelīšus ar visu miziņu – jo mazākus, jo labāk. Pārgriež uz pusēm. Kartupelī izgrebj mazu dobumiņu. Tajā ieliek piciņu īsta skābā krējuma, kam tauku saturs ir vismaz 25%, bet labāk 35%. Pa virsu uzliek pusi no “bučiņas” un tai virsū – sīpolloka un dilles gabaliņu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.