No burkāniem
 2

Mājās spiesta rīvētu burkānu sula labi der, gan aizvietojot ēdienreizi, gan arī kā saldais ēdiens. Pēdējā variantā to iespējams arī dažādi papildināt, piemēram, pievienot saldo krējumu un uzputot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests: pasaki, ko ieraudzīji pirmo, un atklāj, ko tas liecina par tavu nākotni
Veselam
Veiksmīgi cilvēki nekad nedara no rīta šīs četras lietas
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 8
Lasīt citas ziņas

Svaigi spiesta burkānu sula lieti noder cīņā ar vīrusiem. Ja vēlas šo līdzekli padarīt īpaši efektīvu, sulai var pievienot sarīvētu ķiploku. Savukārt, pievienojot eļļu, labāk uzsūksies burkānā esošais beta karotīns.

Atbrīvo organismu no sārņiem, tonizē to, normalizē vielmaiņu, uzlabo redzi un ādas aizsargspējas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ko iesākt ar masu, no kuras sula izspiesta vai izrīvēta? Ja smalkās burkāna vai bietes skaidiņas nolemts izmantot, piemēram, kā zupas sastāvdaļu, tās pievieno pakāpeniski – masa ir ļoti sausa, tāpēc sevī uzsūks prāvu daļu zupas ūdens un piebriedīs. Interesants risinājums ir pievienot daļu sausās masas pankūku mīklai, tādējādi iegūstot ābolu, burkānu vai kādu citu dārzeņu pankūkas. Taču no veselīguma viedokļa vispareizāk ir daļu no biezumiem iejaukt atpakaļ sulā un šādu biezsulu vai biezeni apēst. Šādā gadījumā organisms iegūs ne tikai vit­amīnus un garšīgu padzērienu, bet arī šķiedrvielas, kuru tam parasti trūkst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.