“Ko mēs varam palīdzēt?” 1


Neaizmirstamas tikšanās ir ar tiem jaunajiem cilvēkiem, kuri savulaik paši piedalījušies “Sveika, Latvija!” braucienos, bet vēlāk pārcēlušies šeit, lai mācītos vai strādātu, stāsta Anita. Amerikas Latviešu apvienībai ir īpaša stipendiju programma tiem jauniešiem, kuri vēlas strādāt vasaras praksi Latvijā, un šogad prakses vietas ir Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Okupācijas muzejā. “Sveika, Latvija!” dalībnieki sastapuši arī Astru Dāboliņu, kura ir firmas “Aerodium” darbiniece. Iepazinušies arī ar Matīsu Kukaini, kurš savulaik šurp pārcēlies no ASV un šeit izveidojis veiksmīgu juridisko pakalpojumu firmu.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Anita atceras, ka pērn piedzīvojusi pārsteigumu Tērvetē, sastopot tur deviņas jaunietes, kuras bijušas “Sveika, Latvija!” dalībnieces jau pirms vairākiem gadiem, bet 2016. gadā visas ieradušās te ar labdarības misiju: “Viņas kopā ar Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas mācītāju Dāgu Demandtu ceļoja pa Latviju un dāvināja nepieciešamas lietas gan ģimenēm ar maziem bērniem, gan vientuļajām māmiņām. Tika apdāvinātas 150 ģimenes.”

Citugad jaunieši viesojušies pie biedrības “Zvannieku mājas” aprūpētajiem bērniem un tad jautājuši, ko viņi varētu palīdzēt. Uzzinot, ka vairāki “Zvannieku” bērni rudenī sāks iet skolā un tad noderētu penāļi, “Sveika, Latvija!” jaunieši saziedojuši naudiņu. Un bērniem nopirkti koši, skaisti penāļi, zīmuļi un pildspalvas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katra ceļojuma beigās Anita lūdz jauniešus aizpildīt anketas, kurās viņi ieraksta arī, kas visvairāk paticis. Atbildes ir ļoti dažādas: “Latvijas ēdiens”, “Latvijas daba”, “Teātris “Skroderdienas Silmačos””. “Maizes muzejs Aglonā”, “Vizīte pie Latvijas Valsts prezidenta” u. c.

21. jūnijā Valsts prezidenta pilī uzrunu teica arī šīs “Sveika, Latvija!” grupas galvenā audzinātāja Alda Līce: “Pa šīm divām nedēļām mēs esam apciemojuši vairākas Latvijas pilsētas: Siguldu, Cēsis, Rēzekni, Bausku, Ventspili, Liepāju, Alsungu, kā arī apskatījuši Rīgu. Esam skrējuši pa Gaiziņkalnu un pa Jūrmalu, izstaigājuši baznīcas un muzejus, baudījuši Latvijas pirtis, Skrīveros satinuši konfektes “Gotiņa”.

Mūsu jauniešiem bija it sevišķi lieli prieki satikties ar Latvijas jauniešiem Gaujienas pamatskolā un Alsungas vidusskolā. Pateicamies ļoti sirsnīgi direktorēm un skolotājiem par uzņemšanu savās vasaras brīvdienās. Es vēlētos pateikties Amerikas Latviešu apvienībai par lielisko iespēju apciemot skaisto tēvzemi. “Sveika, Latvija!” ceļojuma brīnums ir tas, ka mēs neviens nezinām, kurš jeb kura no šiem jauniešiem atgriezīsies Latvijā, lai šeit mācītos, strādātu, diriģētu, apprecētos vai kļūtu par nākamo prezidentu!”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.