KNAB sen neko nav pārbaudījis 22


To, vai deputāti pamatoti pieprasījuši kompensāciju, vispirms izvērtē kāds no Saeimas priekšsēdētāja biedriem (šajā sasaukumā – Inese Lībiņa-Egnere). Savukārt to, vai ikmēneša iesniegtie grāmatvedības dokumenti ir kārtībā (piemēram, vai netiek īrēts no radiniekiem un tamlīdzīgi), izvērtē Saeimas Finanšu nodaļa. Tāpat to var darīt arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Atgādināšu, ka pirms sešiem gadiem uzvirmoja skandāls par deputātu Visvaldi Lāci, kurš saņēma kompensāciju par dzīvokļa īrēšanu no savas meitas. Arī rīdzinieks Nils Ušakovs no 2007. līdz 2009. gadam, būdams Saeimas deputāts, saņēma dzīvokļa īres kompensāciju, jo bija pārdeklarējies Carnikavas novadā.

Pēdējā laikā KNAB rīcībā nav informācijas par šaubīgi izmaksātām deputātu kompensācijām. Birojs izvērtējis 12.Saeimas deputātiem noteiktās kompensācijas un secinājis, ka tās nepārsniedz noteikto apmēru, kā arī ir ievērota kompensāciju izmaksu kārtība. Taču 2011. gadā KNAB sauca pie administratīvās atbildības vairākus Saeimas Saimnieciskās komisijas deputātus, jo konstatēja, ka viņi bija piedalījušies lemšanā par kompensāciju piešķiršanu pašiem sev. Kopš tā laika gan kārtība ir mainījusies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saeimas deputātu saņemtās kompensācijas 2016. gadā

Deputāti sakārtoti pa grupām pēc augstākās summas (normas) lieluma, kāda saskaņā ar noteikumiem (dzīvesvietas attāluma no galvaspilsētas) viņam pienākas par īri un transportu. Savukārt grupas ietvaros deputāti sarindoti pēc gadā kopā saņemtās kompensācijas lieluma, izcelti katras grupas līderi. Izceltas arī trīs lielākās mēneša īres kompensācijas, proti, visdārgāk dzīvokļus īrējis Andrejs Elksniņš, Dzintars Zaķis un Gundars Daudze. 16 tautas kalpi nesaņem ne īres, ne transporta kompensācijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.