Foto – Timurs Subhankulovs

Jaundarbu izaicinājums 9


Noslēguma koncerts lielā mērā balstīts klasikā, zelta fondā, un tajā pārstāvēts arī mūsdienu komponistu zieds. Taču ir arī jaundarbi. Tie pārsvarā ienāk ar Ērika Ešenvalda un Artura Maskata pienesumu, kurš tieši šiem svētkiem jauktajiem koriem radījis “Precību dziesmu” ar tautasdziesmas vārdiem. Jau ievadā skanēs Valda Zilvera tieši šiem svētkiem sieviešu koriem rakstītā tautasdziesmas apdare “Es pārsviedu zelta zirni”.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas
Repertuārā iekļautas arī dažas vairāk vai mazāk zināmas dziesmas, kuras līdz šim tomēr nekad nav skanējušas Dziesmu svētkos, – P. Barisona “Pa zvaigžņu ceļu”, latviešu tautasdziesma A. Feila apdarē “Aiz ezera augsti kalni”, jau populārā un tautā iemīļotā R. Tigula “Lec, saulīte!”, fināls no Lūcijas Garūtas kantātes “Mūsu Tēvs debesīs”, latviešu tautasdziesma Selgas Mences apdarē “Gara, gara šī naksniņa” un Rīgas 810 gadu lielkoncertam “Meistars. Dziesma. Leģenda” izauklētās “Dievaines”, kuru autors ir Uģis Prauliņš. Tiesa, iepriekšējos svētkos ne visai pārliecinoši izskanēja šā komponista jaundarbs “Jāņu nakts mistērija”, taču vaina meklējama apstāklī, ka sarežģītā darba apguvei pietrūka laika.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.