
2. “Salauzti” gurķi maisiņā 0
Šī modernā recepte ir kļuvusi populāra, pateicoties neparastai pagatavošanas metodei, kas palīdz gurķiem ātrāk uzsūkt marinādi.
Sastāvdaļas:1 kg gurķu
4 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
1–2 ķiploka daiviņas
2 tējkarotes sezama sēklu
1 tējkarote sezama eļļas (pēc izvēles)
Pagatavošana:Gurķiem nogrieziet galus, pārgrieziet gareniski uz pusēm un ievietojiet maisiņā ar griezuma pusi uz leju.
Viegli sasitiet/saspaidiet gurķus ar mīklas rulli vai āmuru, lai tie izskatītos nedaudz saplacināti, bet ne izjūk.
Izņemiet gurķus no maisiņa, sagrieziet biezās diagonālās šķēlēs un ielieciet atpakaļ maisiņā.
Pievienojiet sojas mērci, augu eļļu, etiķi, sasmalcinātus ķiplokus, sezama sēklas un, ja vēlaties, sezama eļļu.
Aizveriet maisiņu, rūpīgi sakratiet un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.