Foto – LETA/EPA

Tikpat fantastiska ir arī apsūdzības versija par Nadeždas nokļūšanu Krievijā. Igors Plotņickis, pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas vadonis, esot nolēmis, ka nav labi turēt sievieti kopā ar vīriešiem telpās, kur pat īsti nav labierīcību, tāpēc palaidis viņu brīvībā – lai ejot uz visām četrām debess pusēm. Nadežda nez kādēļ nolēmusi iet nevis uz Harkovu, bet uz Voroņežu. 20


“Šajā tiesā tika pierādīts viss, izņemot manu vainu,” tā 2. martā debatēs teica Nadežda Savčenko.

Reklāma
Reklāma
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

“Es gribu, lai civilizētā pasaule saprot, ka Krievija ir totalitāra valsts ar diktatoru tirānu, kam nospļauties uz cilvēktiesībām un starptautiskām tiesībām. Absurda situācija – tie, kas nolaupa un spīdzina cilvēkus, pēc tam paši viņus arī tiesā. Krievija nav tiesiska valsts, šeit tiesa ir Kremļa marionešu farss.” Tā Savčenko teica savā pēdējā vārdā.

“Ukrainas valdība ir aicinājusi Maskavu atbrīvot Nadeždu saskaņā ar Minskas otro nolīgumu, kas paredz atbrīvot visas nelegāli aizturētās personas. Ārvalstu līderi ir atbalstījuši šo aicinājumu. Taču viņas nelikumīgais apcietinājums turpinās. Ir pienācis laiks no bezjēdzīgiem nosodījumiem un raižpilniem bažu izteikumiem pāriet pie skaidri formulēta vēstījuma Maskavai: Nadeždai jātiek atbrīvotai vai arī sekos sankcijas, ” tā uzrunā ASV Senātam teica senators Džons Makkeins.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mēs nevaram piedraudēt Kremlim ar sankcijām, taču mēs varam paust savu attieksmi, piedaloties atbalsta akcijā #FreeSavchenko.

*

Papildināts pirmdien, 21. martā:

Ārvalstu politiķi, diplomāti, tiesībsargi un žurnālisti, kas vēlējās sekot Nadeždas Savčenko tiesas prāvas noslēgumam, bija spiesti mainīt plānus un doties uz Rostovas apgabala Doņeckas pilsētas tiesu vai nu ar vilcienu vai autotransportu, jo pēc aviokompānijas “FlyDubai” pasažieru lidmašīnas “Boeing 737-800” katastrofas, Rostovas lidosta ir slēgta.

Kā jau bija paredzams, Krievijas tiesa ir atzinusi, ka nolaupītā Ukrainas pilote Nadežda Savčenko esot “vainīga” viņai izvirzītajās apsūdzībās par krievu žurnālistu slepkavību un nelegālu robežas šķērsošanu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.