Latvieši brauc brīvdienās 67

Darba dienā pie kasēm neveidojas garas rindas, bet brīvdienās šeit esot ārkārtīgi daudz cilvēku, tajā skaitā arī latvieši. “Lidl” veikalā tiek piedāvāti tikai lielie, stumjamie rati. Pircēji tos piepilda līdz malām un dodas uz savām automašīnām. Bērziņu ģimene no Dobeles regulāri brauc iepirkties uz Šauļiem, tas esot ļoti izdevīgi. Pie Šauļu “Lidl” durvīm satiktie latvieši stāsta, ka šobrīd situācija atgādinot padomju laikus, kad brauca no Latvijas uz Lietuvu iepirkties. “Šeit ir lēta produkcija – īpaši cukurs un piena produkti. Esam neizpratnē, kādēļ pie mums Latvijā sviesta cena ir tik nepamatoti augsta! Latviešu valodu šeit dzirdēsiet bieži, īpaši tagad, atvaļinājumu laikā. Atbrauciet sestdienā – tikai latvieši šeit būs,” Bērziņu ģimene ir neapmierināta ar stāvokli pašu mājās. Jautājot, vai netraucē tas, ka liels procents preču ir no Polijas, ģimene atbild: “Nu un? Piena produkti ļoti garšīgi, īpaši siers. Laba šķīstošā kafija, tādu nekur citur veikalos nevar nopirkt. Paskatieties paši, cik cukurs “Lidl” ir lēts! Arī higiēnas preces iepērkam šeit.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Latvieši šeit patiešām tiek gaidīti. Maksājot pie kases ar karti, terminālī uzraksti ir trīs valodās – angļu, lietuviešu un latviešu. Mūsu valsts iedzīvotāji tiek uzrunāti ar vārdu “Sveicināti”.

Ne visām precēm norādīta izcelsmes valsts

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldumi (vafeles, konfektes, šokolādes utt.) tiek importēti no Vācijas. Arī tējas, šķīstošā kafija, sausās brokastis, rieksti un daļa higiēnas preču. Piemēram, kosmētikas ražotāja “Cien” produkcija. Šobrīd aktuālākās preces, kas izvietotas veikala vidū, ir kancelejas piederumi (burtnīcas, klades, pildspalvas, zīmuļi un citas skolai nepieciešamās lietas). Arī tās ir ražotas Vācijā.

Jolanta Pauļuka, ar ko sarunu sāku pie makaronu plaukta, dzīvo Šauļos un atzīst, ka uz “Lidl” dodas vienu vai divas reizes nedēļā. “Šis ir ļoti ērts iepirkšanās veids, jo viss vajadzīgais ir uz vietas – nav jāapmeklē vairāki veikali. Šeit preces ir lētas un labas. Pērku kancelejas piederumus, kas atvesti no Vācijas, lēto cukuru un piena produkciju. Piemēram, šeit nopērkamais siers ir ļoti garšīgs. Nesaskatu problēmu tajā, ka pārsvarā preces ir no Polijas, kvalitātei nav ne vainas. Pērku arī apģērbu, piemēram, apakšveļu. Lai gan cenu atšķirība nemaz nav tik liela, piemēram, salīdzinot ar veikalu “Maxima”, bet, pērkot vairumā, tas atmaksājas.” Arī lietuviete Kristīne Bartašūte atzīst, ka iepērkas veikalā stabilo, lēto cenu dēļ. “Preces šeit patiesi ir lētākas. Braucu uz “Lidl” aptuveni vienu reizi mēnesī, bet dodos prom ar pilniem iepirkuma maisiem. Mūsu ģimenē ir pieci cilvēki, tādēļ ir jāmeklē ekonomiskākais iepirkšanās veids. Mēnesī “Lidl” iztērēju aptuveni 100 eiro. Šie vācu veikali ir labāki par “Rimi” vai “Maxima”,” uzskata trīs bērnu māmiņa.

“Lidl” veikalā ne visām precēm tiek norādīta ražošanas valsts. Apskatot lielos (4,225 kg) pulvera iepakojumus, īsti nav skaidrs, kurā valstī tie tiek ražoti. Arī pārdevēja nemācēja atbildēt uz šo jautājumu. Tikai pēc konsultācijas ar citu darbinieci tika noskaidrots, ka tie tiek ievesti no Polijas. Arī siers, gaļa, cukurs, veļas mīkstinātāji, pulveri, desas, sviests, šķīstošā kafija – ir poļu.

Pārbaudot cenas blakus esošajā veikalā “Maxima”, noskaidrojam, ka “Lidl” veikalā produkti ir lētāki aptuveni par desmit centiem.

Latvijā lētāki tikai avokado un kivi

Lietuviete Renāte Gavenjiete zina stāstīt, ka viņas paziņu loka viedokļi dalās divās izteiktās frontēs. Viena daļa atbalsta “Lidl” veikala ienākšanu Lietuvā, otra – ir pret. “Runājot ar draugiem un radiniekiem, nākas saskarties ar dažādiem viedokļiem. Vieni teic, ka nopērkamie produkti ir kvalitatīvi, garšīgi un lēti. Savukārt citi sliktās kvalitātes dēļ neiepērkas “Lidl” veikalā, jo piedāvātā produkcija pārsvarā ir no Polijas,” zina stāstīt Renāte.

Salīdzinot “Lidl” Lietuvā cenas ar cenām Latvijas “Maxima” un “Supernetto”, jāsecina, pie mums lētāki ir tikai avokado, kivi un dzirkstošais vīns “Bosca”. Savukārt, kafija, kas pie mums ir nopērkama aptuveni par sešiem septiņiem eiro, “Lidl” veikalā maksā četrus eiro. Arī piena produkti, gaļa, sviests, augļi un dārzeņi šajā veikalā ir krietni lētāki.

Reklāma
Reklāma

Salīdzināšanai visos veikalos izvēlētas lētāko produktu cena.

“Latvijas Avīze” sazinājās ar Lietuvas “Lidl” pārstāvjiem, tomēr viņi atteicās sniegt jebkādus komentārus. Informācija par Lietuvas tirgu esot konfidenciāla, kā arī veikala pārstāvji neesot tiesīgi komentēt citu tirgu situāciju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.