Dāvanā – ievārījums 
 0

Visu gadu pieliekamajā krājas tukšās burkas, lai tagad, ievārījumu vārīšanas, kompotu un marinējumu gatavošanas laikā, tās atkal liktu lietā. Taču ne vienmēr der otro, trešo vai nez kuro reizi izmantota burka, jo tai var būt bojāta vītne un trauks vairs nav cieši noslēdzams.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Starp citu, zaptes var vārīt tikai tad, ja tās ziemā tiek patērētas. Nevajag pārcensties, lai nekrājas burciņas ar uzlīmi, ka tās ir no pagājušā gadsimta. Taču ievārījumus var arī dāvināt – gan neparastākus ogu un augļu salikumus, ko degustēt un minēt, kas tur savārīts, gan jāņogu želeju, ko ieziest tortē, gan upenes, avenes, mazliet pīlādžu, ko saaukstēšanās laikā likt pie tējas, gan vīriešu zapti, ko pievienot pamatēdienam.

Lai kādam dāvinātu savu ievārījumu, noderēs neliela tilpuma, neparastākas formas burkas ar interesantiem skrūvējamiem vākiem. Ja apsien kādu lentīti vai apglezno ar stikla krāsām, aplīmē ar dabas materiāliem, brīnišķīga un personīga dāvana garantēta!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.