Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
10. oktobris, 2014
Drukāt

Ābolu biezenis ar timiānu vai piparmētrām

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Biezenis ar timiānu

• 1 kg ābolu

• 100 ml ūdens

• 500 g cukura

• Timiāns vai piparmētras

Ābolus nomizo un izņem sēklotnes, sagriež gabalos vai daivās. Liek katlā, pievieno ūdeni un vāra, līdz mīksti. Sakuļ biezenī. Pieber cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Pievieno svaigu vai kaltētu timiānu pēc garšas. Biezeni lej tīrās, karstās burkās. Aizvāko un uzglabā vēsumā.

Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Var vārīt arī bez garšaugiem, bet garšvielas un garšaugus pievienot, biezeni liekot galdā.

Konsultējusi Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Dr. sc. ing. DALIJA SEGLIŅA

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+