Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
20. oktobris, 2014
Drukāt

Apelsīnu-ķiršu suflē tortīte bez cepšanas

sufle
Sastāvdaļas

240 ml piena
600 ml saldā krējuma (30%-35%)
6 olas dzeltenumi
180-200 g cukura
24 g želatīna
Vaniļa vai vaniļas cukurs
200 ml ķiršu sulas
4-5 g želatīna rotāšanai
2 apelsīni

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Sarežģītība: vidēji

Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas sadala divās daļās: 12 g želatīna izmērcē aukstā ūdenī. Trīs olas dzeltenumus saberž ar 100 g cukura. 120 ml piena uzkarsē, pieber vaniļu. Samaisa dzeltenumus ar pienu un uzkarsē ūdens peldē, pastāvīgi maisot. Kad šķidrums sabiezē, noņem no uguns un maisot pievieno želatīnu. Atdzesē. Sakuļ 300 ml saldā krējuma un uzmanīgi iejauc suflē. Ielej masu formā un liek ledusskapī.

2. Tāpat pagatavo tortītes otro kārtu, tikai šoreiz piejauc 40 ml ķiršu sulas. Apelsīnu notīra un sadala šķēlītēs, tās liek uz vaniļas suflē un pa virsu uzlej ķiršu suflē. Liek ledusskapī atdzist.

3. Pagatavo želeju, izšķīdinot želatīnu 160 ml ķiršu sulā ar cukuru. Atdzesē un ielej platā traukā. Apelsīnu notīra, sadala šķēlītēs un tās saliek želejā. Liek ledusskapī. Gatavo suflē izņem no formas. Virsū liek želeju un svaigas ogas.

Ksenijas Ļubomirovas recepte`

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+