Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
24. septembris, 2014
Drukāt

Argentīniešu cepumi “Alfajor”

Foto - magueybakery.blogspot.comFoto - magueybakery.blogspot.com

Sastāvdaļas

(6 porcijām)

300 g kviešu miltu

200 g saldkrējuma sviesta

3 olas

2 ēdamkarotes konjaka

300 g kukurūzas cietes

1 citrons

vaniļa pēc garšas

cepamais pulveris – pēc vajadzības

kokosriekstu pārslas – pēc garšas

200 g iebiezinātā piena

Sākumā gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru, nedaudz pasilda, lai cukurs izkustu, pievieno vaniļu, miziņu no pusītes citrona un konjaku.

Vienu veselu olu un divus olu dzeltenumus, miltus un cieti pievieno, pakāpeniski maisot. Maisīt vajag, līdz mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām.

Pārsedz ar salveti.

Mīklu izrullē, ar glāzi veido formiņas (vai izmanto citas formiņas).

Cep cepeškrāsnī 150-180 grādos, līdz veidojas dzeltenīga krāsa.

Uz viena cepuma uzmanīgi uzklāj iebiezināto pienu vai džemu (apsmērē arī malas), “salīmē” ar otru cepumu virspusē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Maliņas apbirdina ar kokosriekstu pārsliņām vai maltiem riekstiem.
Recepte no 1000. menu

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+