Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
26. oktobris, 2016
Drukāt

“Audzējami, kopjami un ēdami ķirbji”

Kirbji

Iznākusi Ilonas Klovānes un Aijas Geidas grāmata “Audzējami, kopjami un ēdami ķirbji”.

ĶIRBIS nav nekāds nieka dārzenis – par to pārliecināsies katrs! Ne velti tas kļuvis par latviska dārza neatņemamu iemītnieku. Saulaino apalīti var ēst, lietot skaistumkopšanā, to var pat izmantot ārstniecībā. Būtībā ķirbis ir liela oga, pildīta ar daudzām sēklām. Nobrieduša, istabā glabāta ķirbja pamatīgā miza un biezādainās sēklas dara to dzīvotspējīgu līdz pat nākamajam pavasarim. Ķirbju ēdieni sniedz sāta sajūtu, nesagādājot organismam liekas kalorijas, drīzāk palīdzot no tām atbrīvoties.

Panākumus ķirbju audzēšanā var nodrošināt ar zināšanām un darbu, sarūpējot augiem tīkamus apstākļus. Pirms iegādāties ķirbju sēklas, der ielāgot, kādai grupai katra šķirne pieder, jo ķirbju ir ļoti daudz.

Šajā grāmatā jūs uzzināsiet:

– cik agri ķirbjus sēt?

– kā izaudzēt spēcīgus dēstus?

– kad stādīt laukā?

– kā ķirbji kopjami?

– kad un kā vākt?

– ko no ķirbjiem var pagatavot – skaistumam, veselībai un garšai?

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+