Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
21. septembris, 2015
Drukāt

Biezpiena sacepums

Foto no "Lauku Avīzes" izdevniecības grāmatas "Ģimenes virtuve"Foto no "Lauku Avīzes" izdevniecības grāmatas "Ģimenes virtuve"
4 porcijām:

50 g mīksta sviesta
100 g cukura
3 olas
1 paciņa vaniļas cukura
1 citrona sula un miziņa
500 g vājpiena biezpiena
1 liela kārba konservētu
aprikožu
40 g mandeļu skaidiņu
Tauki formas ieziešanai

1. Bļodā sajauc sviestu ar cukuru. Olām atdala dzeltenumus, pievieno sviesta un cukura masai, pieber vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu un rīvēto miziņu, tad pieliek biezpienu. Visu saputo ar putojamo slotiņu.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Sietiņā notecina aprikozes. Olu baltumus stingri saputo un iecilā biezpiena masā. Pusi masas liek ietaukotā sacepuma formā, uz tās kārto aprikožu pusītes, virsū liek atlikušo masu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, cep cepeškrāsnī 40 minūtes. Pēc 20 minūtēm karstumu samazina līdz 180 grādiem.

 

Recepte no “Lauku Avīzes” izdevniecības grāmatas “Ģimenes virtuve”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+