Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
8. septembris, 2015
Drukāt

Eksperiments: la.lv redaktore gatavo torti ar marcipāna glazūru. Fotorecepte

Gatavs!Gatavs!
Sastāvdaļas:

4 biskvīta kārtām katrai:
6 olas
6 ēdamkarotes cukura
6 ēdamkarotes miltu
citrona miziņa
vaniļas cukurs

Pildījumam:
brūkleņu ievārījums
biezpiens
putukrējums
vaniļas cukurs

Pārklājumam:
apmēram 800 g marcipāna
pūdercukurs
biešu sula
dabiskā lillā, dzeltenā un zaļā krāsviela

Mani vienmēr valdzinājušas skaistās “princešu” tortes ar cukurainajiem pārklājumiem un cakiņām. Pagājušajā gadā, kad meitai palika pieci gadi, pasūtīju viņai torti – princesi, proti, divstāvīgā tortē bija “iesēdināta” lelle un no dekora uztaisīta grezna kleita. Šogad prātoju, varbūt pagatavot meitiņai torti pašai… ar marcipāna glazūru un rotājumiem. Pirms tam abas ar meitu patrenējāmies ar plastilīnu, gatavojot figūriņas – vai vēl kas izdodas. Un nolēmu, ka var mēģināt. Pirmo reizi mūžā taisīju torti ar marcipāna glazūru.

Krāsaino glazūru veidi

Vispirms internetā “pastudēju” video padomus un recepšu aprakstus, kas jāņem vērā, veidojot šādas glazūras. Tām var izmantot gan marcipānu, gan cukura mastiku. Cukura mastika ir cimperlīgāka – saskarē ar gaisu neizmantota tā pēc brīža sacietē. Jādarbojas vērīgi. Marcipānu turpretī var pielabot vairākkārt. Tas bija viens no aspektiem, kāpēc izvēlējos marcipānu. Otrs – sastāva dēļ, man liekas, mandeles, lai arī tāpat ar lielu pūdercukura piejaukumu, tomēr “pārsit” cukuraino masu (pasteidzoties notikumiem priekšā jāsaka gan, ka bērni vairāk marcipānu “ēda ar acīm”).


Citplanētiešu torti vai dabisku? – kuru krāsvielu izvēlēties

Marcipānu un krāsvielas braucu iepirkt uz vairumtirdzniecības bāzi. Ņem, kuru krāsvielu gribi, visur stāv skaidri un gaiši rakstīts brīdinājums, ka bērni var saaktivizēties, turklāt katrā pudelītē pilns ar E vielām… Bet krāsainu torti gribas! Prasu pārdevējam, vai ir kādas dabiskās krāsvielas. Viena paciņa (vairumtirdzniecības bāzē!) atrodas. Komplektā astoņas krāsas. Mani gan brīdina, ka nevar zināt, cik spilgta tā krāsa izdosies.

Vēl var nopirkt gatavas krāsainās cukura mastikas, sastāvu gan nepapētīju, bet pēc krāsu spilgtuma bija diezgan skaidrs, ka gan jau tās pašas stiprās ķīmiskās krāsvielas klāt liktas. Nu – varbūt nesanāks citplanētiešu kūka, paskatīsimies, kas izdosies ar dabiskajām krāsvielām, ja nu galīgi nekā, tad skriešu pakaļ vēlreiz, nodomāju.

Paziņa, ar kuru konsultējos, teica, ka viņa marcipānu krāsojusi ar biešu sulu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+