Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
4. septembris, 2015
Drukāt

Fritata ar dārzeņiem. Brokastis itāļu stilā

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

4 porcijām
200 g burkānu
400 g cukīni
3 šalotes sīpoli
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote rozmarīna lapiņu
4 olas
3 ēdamkarotes saldā krējuma
2 ēdamkarotes svaigi rīvēta parmezāna siera
Sāls
Pipari
2 ēdamkarotes olīveļļas

Gatavošanas laiks: apm. 25 minūtes (jāparedz laiks cepšanai)
Katrā porcijā
apm. 185 kcal/773 kJ
11 g olbaltumvielu
12 g tauku
5 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Burkānus nomazgā, nosusina, nomizo, cukīni nomazgā un nosusina, šalotes sīpolus nomizo, visus produktus sarīvē. Sajauc bļodā ar nomizotiem un saspiestiem ķiplokiem.

2. Rozmarīna lapiņas nomazgā, nosusina un sakapā, iecilā burkānu masā. Olas sakuļ ar saldo krējumu un Parmezāna sieru, sāla, piparo. Pievieno dārzeņu masai.

3. Pannā sakarsē eļļu. No dārzeņu masas veido apaļus plācenīšus, cep no abām pusēm kraukšķīgus. Noņem no pannas, liek uz virtuves dvieļa notecēt. Pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+