Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
30. oktobris, 2014
Drukāt

Kaprēze – salāti ar tomātiem, mocarellu un datelēm. Klasiska itāļu recepte

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas

• 4 lieli tomāti
• 2 mocarellas siera bumbas
• daiviņa ķiploka
• 12 dateles
• 30 g pekanriekstu
• buntīte svaiga bazilika
• 4 ēdamkarotes grauzdētu ķirbju sēklu eļļas
• svaigs koriandrs

PAGATAVOŠANA

Tā ir klasiskā kaprēze, itāļu “caprese” – salāti no tomātiem, mocarellas un bazilika, kas papildināti ar jaunu garšu, pikantu dateļu piedevu.

Datelēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos. Pekanriekstus sadrupina. Baziliku saplucina. Ķiploka daiviņu smalki sakapā. Visu sajauc.

Nomazgātus tomātus un mocarellas sieru sagriež šķēlēs. Liek uz šķīvja pamīšus, kārtām un papildina ar dateļu, bazilika un riekstu maisījumu.

Uzlej ķirbju sēklu eļļu un uzkaisa svaigu koriandru.

ŠEFPAVĀRA PADOMS

Salātiem var pievienot stingri saceptu zivi vai karamelizētu bekonu, mudina restorāna “Mio” šefpavārs Aivis Onzulis. Dateļu vietā var izmantot sīpolu marmelādi. To pagatavot nav sarežģīti, tikai vajag laiku un pacietību. Zilos sīpolus sagriež plānās ripās, liek dziļā ieeļļotā pannā. Pievieno krietnu devu medus un tikpat daudz balzametiķa. Tad sutina uz lēnas uguns, sākumā cītīgi maisot. Ik pa brīdim var pieliet mazliet ūdens, lai nepiedeg. Aptuveni pēc pusotras stundas marmelāde ir gatava. Sīpoli ir pavisam caurspīdīgi, savārījušies biezenī. Izlieta uz šķīvīša, marmelāde sastingst. No kilograma sīpolu gan iznāk vien mazītiņa burciņa, toties – izcila garša!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+