Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. jūnijs, 2015
Drukāt

Kartupeļu pīrāgs. Īstas zemnieku brokastis!

pirags
Sastāvdaļas

10 kartupeļi
4 burkāni
3 olas
2 tomāti
1 sarkanais pipars
200 ml saldā krējuma
50 g šķiņķa
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar ūdeni, lai pēc iespējas vairāk atbrīvotos no cietes. Burkānus notīra un arī sarīvē. Olas sakuļ viendabīgā masā, pieliek sāli un piparus. Tomātus sagriež ripiņās. Papriku sagriež kubiņos.

2. Sajauc olas, kartupeļus, saldo piparu un burkānus. Cepšanas formu ieziež ar sviestu un liek tajā kartupeļu mīklu.

3. Virsū kārto kubiņos sagrieztu šķiņki un pārkaisa ar rīvētu sieru.

4. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10-15 minūtes. Izņem pīrāgu no cepeškrāsns, virsū liek tomātus un pārlej ar saldo krējumu. Liek cepties vēl uz 15 minūtēm. Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+