Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
15. jūnijs, 2015
Drukāt

Liellopa strēmeles ingvera sojas marinādē

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

1 kilograms liellopa muguras daļas, kas sagriezta strēmelēs pusotra centimetra griezumā
4 ēdamkarotes sojas mērces
4 ēdamkarotes kečupa
50 grami ingvera
4 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes dārzaugu eļļas
2 ēdamkarotes brūnā cukura
viens lillā sīpols

Sasmalcina sīpolu, sarīvē ingveru, visas sastāvdaļas samaisa un ar tām iemasē liellopa gaļas strēmeles. Marinēšanas ilgums – 30 minūtes līdz viena stunda.

Savukārt – ja piknika galdam esi izvēlējies grilēšanai gatavas desiņas, šefpavārs Jansons iesaka visu cepšanas laiku tās uzmanīt, lai nepārceptu un nepiededzinātu. Desiņas nevajadzētu gatavot uz atklātas liesmas un cepšanas procesā ik pa laikam apgrozīt iesmus. Gatavās desiņas atkarībā no katra gaumes lieliski garšos kopā ar tomātu, krējuma vai majonēzes mērci.

Svaigi pagatavotas grila desiņas kopā ar maizīti, tomātiem, gurķiem, divu veidu mērcēm un minerālūdeni “Borjomi” bez maksas varēs izbaudīt ikviens, kurš 20.jūnijā, sākot no plkst. 12.00, apmeklēs “Borjomi pikniku” Lucavsalā. 150 kilogramus “Mednieku desiņu” šim pasākumam sarūpējis uzņēmums “Nākotne”, bet maizi piknikā nodrošinās “Latvijas maiznieks”.

Pasākumu vadīs atraktīvais “laika ziņu vīrs” Māris Grigalis, būs aizraujoši “Borjomi” konkursi ar balvām, bet par mūziku rūpēsies DJ De Dano.

“Borjomi” ir dabīgs nātrija bikarbonātu saturošs minerālūdens, kas ar unikālo vulkāniskas izcelsmes minerālvielu sastāvu palīdz atbrīvoties no smaguma sajūtas un diskomforta pēc pārmērīga pārtikas daudzuma lietošanas vai neierastiem ēdieniem. To iegūst Gruzijā, Boržomi ielejā, kas atrodas Boržomi-Haragauli Nacionālajā parkā, un eksportē uz vairāk nekā 40 valstīm visā pasaulē, tostarp Latviju.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+