Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. jūlijs, 2016
Drukāt

Meža zemeņu vīns. Pasakaina vasaras recepte (1)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock
Sastāvdaļas

• 14 kg ogu
• 4 kg cukura
• 10 g rauga barības vielu
• 10 g citron­skābes
• 1 paciņa universālā vīna rauga
• 1 Campden tablete
• Tanīns

Zemeņu un meža zemeņu vīns

Ogas aplej ar vārītu ūdeni, pieber cukuru. Atsevišķā glāzē siltā ūdenī izšķīdina tanīnu un raugu kopā ar tā barības vielu. Atdzisušām ogām pievieno tanīnu, uzbriedināto raugu un atstāj 3–4 dienas rūgt. Katru dienu apmaisa.

Pēc četrām dienām misu nokāš pudelē (ja pietrūkst šķidruma, pielej ūdeni). Pudeli aiztaisa ar korķi, kurā ir caurulīte. Pēc divām nedēļām, kad intensīvā rūgšana beigusies, vīnu nolej, izvēdina un salej atpakaļ pudelē.

Kad vīns kļuvis dzidrs, nelielā tā daudzumā izšķīdina Campden tableti un ielej pudelē. Pēc nedēļas dzērienu var pildīt pudelēs.

Produkta daudzums – 25 litri. Gatavošanas laiks – 4–5 stundas. Rūgšanas ilgums – līdz 6 mēnešiem.

(Campden tabletes un tanīns nopērkams vīna darīšanas preču veikalos un internetā)

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. vot ,sacūkā labu mantu .Meža zemenes ir jāēd svaigas ,ne jāraudzē dzira.

Draugiem Facebook Twitter Google+