Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. jūlijs, 2014
Drukāt

Pufīgas maizītes brokastīm vai vakariņām

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Sastāvdaļas

1 3/4 glāzes piena;
60 grami sviesta, sagriezta kubiciņos;
50 grami svaiga rauga;
1 3/4 glāzes cukura;
1 tējkarote sāls;
400 – 450 grami miltu.

Pagatavošana

1. Uzsildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Ielejiet bļodā pienu, pievienojiet sviesta kubiciņus. Ielieciet mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti vai pus minūti, lai sviests izkūst. To pašu var izdarīt arī ūdens peldē, tikai tas būs ilgāk.
3. Izšķīdiniet raugu siltā ūdenī.
4. Sajauciet raugu ar piena – sviesta maisījumu.
5. Pievienojiet sāli un cukuru – samaisiet.
6. Pievienojiet 200 gramus miltu un izmaisiet ar mikseri vai karoti.
7. Tad pievienojiet vēl 200 gramus miltu – kārtīgi samaisiet.
8. Pievienojiet vēl 50 un ja mīkla nav pietiekami bieza, pievienojiet vēl 50, uzlieciet mīklu uz galda uz kārtīgi samīciet ar rokām.
9. Izveidojiet bumbu un ielieciet atpakaļ bļodā, pārklājiet ar pārtikas plēvi vai sausu virtuves dvieli un atstājiet uz 1 – 1,5 stundām silta vietā bez caurvēja.
10. Kad mīkla uzbriedusi divas reizes, sadaliet viņu 12 vienādas daļās.
11. Izveidojiet no katras daļas bumbiņu.
12. Cepamo pannu iesmērējiet ar eļļu un salieciet mīklas bumbiņas attālumā vienu no otra, uzlieciet pa virsu plēvi vai dvieli un atstājiet vēl uz 20 minūtēm.
13. Viņām jāpaliek lielākām, tad lieciet cepeškrāsnī uz 15 – 20 minūtēm un cepiet līdz zeltītai krāsai.
14. Jums izdevās brīnišķīgas mīkstas bulciņas, kuras lieliski derēs par pamatu maizītēm.

Labu apetīti!

Rakstu piedāvā portāls

dievietei_logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+