Mobilā versija
Brīdinājums +4.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
2. jūlijs, 2014
Drukāt

Saldais ar kraukšķiem


Foto no arhīvaFoto no arhīva

Ilustratīvs foto

 Kraukšķiem: 150 g auzu pārslu,  30 g sviesta,  35 g sakapātu riekstu, 1 – 2 ēdamkarotes cukura, garšvielas pēc vēlēšanās (var likt kardamonu, muskatriekstu, kanēli).

Saldajam ēdienam:

200 ml saldā krējuma,

200 g sasaldētu zemeņu,

1 ēdamkarote cukura,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

augļi dekorēšanai.

 

Kā gatavot?

Vispirms pagatavo auzu pārslu kraukšķus. Katliņā izkausē sviestu, pieber auzu pārslas un viegli apcep, visu laiku maisot. Tad pievieno sakapātus riek­stus (var izmantot gan mandeles, gan lazdu riekstus, pat saulespuķu sēkliņas) un turpina cept uz ļoti lēnas uguns. Beigās pievieno cukuru, un, kad tas izkusis, beidz cepšanu. Iegūtos kraukšķus izliek lēzenā šķīvī, lai atdziest.

Zemenes atkausē un sablendē ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Saldā ēdiena trauciņa apakšā lej zemeņu masu, tad kārto putukrējumu, kam uzbirdina auzu pārslu kraukšķus. Dekorē ar augļiem. Sanāk aromātisks, garšas ziņā bagātīgs un sātīgs saldais ēdiens. Labs brīvdienu rītu brokastīs!

 

Recepte 4 porcijām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+