Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
15. maijs, 2012
Drukāt

Šokolādes – cukini kēkss

keks3

Sastāvdaļas: 1. ap 70g rozīnes,  ap 70g žāvētas plūmes, 1 ēd.k. rums vai konjaks vai viskijs (kaut kāds alkohols augļu atsvaidzināšanai), 1 ēd.k. citrona sula, ja neliekam alkoholu, tad 2 ēd.k citrona sula. Var pievienot jekādus žāvētos augļus,ogas,riekstus,kas vien garšo un var arī šo soli izlaist un gatavot bez.

2 . 1/2 glāze manna

1/2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs vai jogurts (man šaja reizē bija jogurts)

3. ap 250-300g cukini

4. 100g sviests

50g šokolāde, vislabak melnā

2 ēd.k kakao ( nesaldināts)

5. 3 mazas olas

1/2 -1 glāze cukurs

6. 1/2 paciņa svaigā siera (man bija Kārums)

7. 1 glāze milti

1 tēj.k soda vai 2 tēj.k cepamais pulveris,ja liekam cepamo pulveri,tad skatamies kādam miltu daudzumam paredzēts.

Kā gatavot?

1 Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar alkoholu un citrona sulu, atstājam.

2. Mannā sajaucam ar jogurtu un atstājam uz 30 minūtēm, lai uzbriest.
keks1

3. Uz smalkās rīves sarīvējam cukini.

4.Sviestu un šokolādi izkausējam, atdzesējam.

5. Olas saputojam ar cukuru.

6. Olām pievienojam svaigo sieru, saputojam.

7. Pievienojam sviestu ar šokolādi, uzbrieduso mannā, sarīvēto cukini, saputojam.

keks2
Iemaisām žāvētos augļus un pievienojam miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisām.

Lejam mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.

Gatavo kēksu atdzesējam formā un tad izņemam.

Ja vēlamies, pārkaisam ar pūdercukuru.

Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+