Šokolādes – cukini kēkss 0

Sastāvdaļas: 1. ap 70g rozīnes,  ap 70g žāvētas plūmes, 1 ēd.k. rums vai konjaks vai viskijs (kaut kāds alkohols augļu atsvaidzināšanai), 1 ēd.k. citrona sula, ja neliekam alkoholu, tad 2 ēd.k citrona sula. Var pievienot jekādus žāvētos augļus,ogas,riekstus,kas vien garšo un var arī šo soli izlaist un gatavot bez.

Reklāma
Reklāma

2 . 1/2 glāze manna

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

1/2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs vai jogurts (man šaja reizē bija jogurts)

3. ap 250-300g cukini

4. 100g sviests

50g šokolāde, vislabak melnā

2 ēd.k kakao ( nesaldināts)

5. 3 mazas olas

1/2 -1 glāze cukurs

6. 1/2 paciņa svaigā siera (man bija Kārums)

7. 1 glāze milti

CITI ŠOBRĪD LASA

1 tēj.k soda vai 2 tēj.k cepamais pulveris,ja liekam cepamo pulveri,tad skatamies kādam miltu daudzumam paredzēts.

Kā gatavot?

1 Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar alkoholu un citrona sulu, atstājam.

2. Mannā sajaucam ar jogurtu un atstājam uz 30 minūtēm, lai uzbriest.

3. Uz smalkās rīves sarīvējam cukini.

4.Sviestu un šokolādi izkausējam, atdzesējam.

5. Olas saputojam ar cukuru.

6. Olām pievienojam svaigo sieru, saputojam.

7. Pievienojam sviestu ar šokolādi, uzbrieduso mannā, sarīvēto cukini, saputojam.


Iemaisām žāvētos augļus un pievienojam miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisām.

Lejam mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.

Gatavo kēksu atdzesējam formā un tad izņemam.

Ja vēlamies, pārkaisam ar pūdercukuru.

Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.