Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
9. maijs, 2014
Drukāt

Teļa cepetis. Viss ģeniālais ir vienkāršs – kā šī recepte! (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

1 kg teļa gaļas no gurnu gabala, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote skāba krējuma, sāls.

Pagatavošana

Gaļas gabalu ieberzē ar sāli, liek karstā cepeškrāsnī sakarsētā sviestā vai taukos un pamatīgi apbrūnina. Tad pārlej ar sviesta piciņām, pārlaista ar karstu buljonu, samazina karstumu un turpina cepšanu, vairākas reizes pārziežot ar skābu krējumu, lai cepetis būtu sulīgāks.

Cepeti mazliet atdzesē, sagriež šķēlēs un pārlej ar mērci. Pasniedz ar kartupeļiem, salātiem un brūkleņu ievārījumu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Treknais Pudiņš Atbildēt

    Vai nu apraksts ir no kādas citas receptes, vai arī kaut kas nepieciešamajos produktos ir par maz. Kur uzradās buljons? Un vai tiešām ar 2 ēdamkarotēm sviesta pietiks, gan kārtīgai apbrūnināšanai, gan pēc tam vēl “apliešanai ar piciņām”?

Draugiem Facebook Twitter Google+