Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
24. jūlijs, 2014
Drukāt

Tomāti savā sulā – vieni no vērtīgākajiem konserviem. Lieliska recepte! (4)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

600 g tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Ar šo devu var piepildīt apmēram vienu litra burku.

Tomāti savā sulā ir viens no visvērtīgākajiem tomātu konservu veidiem.

Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā, blanšē – iegremdē 1–2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest. Šādiem plaucētiem tomātiem noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts sāls un cukurs.

Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 oC temperatūrā: puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, trīslitru burkas – 25–30 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un, apgrieztas uz vāciņa, patur pusstundu, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Šiem tomātu konserviem ir divējāds lietošanas veids: tomātu sulu dzer, bet no tomātiem gatavo salātus un citus ēdienus.

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Vai tad tomātu sula jālej auksta uz tomātiem?

  2. Nu pielieciet klāt želantīnu, tad tomāti būs stingri, nevis šķidri kad ēdīsiet.

  3. Kur lai ņem tomātu sulu?

Draugiem Facebook Twitter Google+